Cégek a csoporton belül:
ABC Data SA aktuális részvény árfolyam:

ABC Data csapata


Igazgatótanács

Ilona Weiss
Az igazgatótanács elnöke
Ilona Weiss - Az igazgatótanács elnöke

1.01.2015. óta tölti be az igazgatótanács alelnöki funkcióját. 2012-2014 közötti időszakban a ABC Data S.A. részvénytársaság igazgatótanácsának volt az alelnöke. 2010-2012 közötti időszakban a Sygnity S.A. részvénytársaság igazgatótanácsának volt az alelnöke. 2008-2010 között a Sage Sp. z o.o. (Kft.)-nél volt pénzügyi igazgató, ahol a csoport stratégiai és működési pénzügyeiért felelt Lengyelországban. 2006-2008 között az Alcatel-Lucent Sp. z o.o. (Kft.)-nél volt pénzügyi menedzser, 1996-2006 között pedig pénzügyi vezetői beosztásban volt az Alcatel Polska S.A. cégnél. 1993-1996 között a Telekomunikacja Polska SA (Rt.)-nál dolgozott, közreműködött a fejlesztési és beruházási tervekben. 1992-ben a Bank Handlowy w Warszawie SA (Kereskedelmi Bank) alkalmazásában állt.

Volt a Felügyelő Tanács elnöke a Sygnity Europe sp. z o.o. (Kft.)-nél (2012), a Max Elektronika Felügyelő Tanácsának alelnöke (2010-2012), a Winuel SA (Rt.) (2010), a PB Polsoft sp z o.o. (Kft.) (2010-2011) valamint a Sygnity Technology sp. z o.o. (Kft.) (2010-2011) Felügyelő Tanácsainak tagja.

Elvégezte a Toruni Mikolaj Kopernik Egyetem közgazdasági tudományok és vezetési szakát. Rendelkezik FCCA (London) pénzügyi vezetés globális képesítéssel.

2003 óta tagja az ACCA (Association of Chartered Cerfified Accountants) nemzetközi szervezetnek, 2010-ben pedig megválasztották az ACCA Polska elnökének. Tagja a Pénzügyi Beszámolók Globális Fórumának (Corporate Reporting Global Forum), és az ACCA megbízásából véleményt készít és tanácsot ad a Pénzügyi Beszámolók Nemzetközi Tanácsa (IASB) és az Európai Bizottság (EC) részére. A lengyelországi Audit Bizottságok Helyes Gyakorlata projekt vezetője és társszerzője. 2010-2011 között elnöke volt "Az év pénzügyi igazgatója" verseny tiszteletbeli testületének.

Andrzej Kuźniak
Az igazgatótanács elnökhelyettese
Andrzej Kuźniak - Az igazgatótanács elnökhelyettese

2015 április 8-tól az ABC Data igazgatótanácsának alelnöke. 2012-2015 között, kis megszakítással, mikor is 2009-ben a TomTom ügyvezetőjeként a cég Lengyelországi értékesítési és marketing tevékenységeiért volt felelős, Kuźniak úr az APN Service sp. z o.o.-nál az igazgatóság elnökeként tevékenykedett. 2005-től 2011-ig a Toshiba Europe GmbH lengyel leányvállalatának regionális ügyvezetőként a Toshiba közép-európai (Lengyelország, Csehország, Magyarország és Szlovákia) struktúrájának kialakításáért és ügymenetéért felelt. 2002-2005 között a Karen Notebook SA-nál először értékesítési igazgatóként, majd az igazgatótanács elnökeként a bevásárlóközpontokban kialakított bemutatótermek értékesítési stratégiáinak kidolgozásáért és végrehajtásáért felet. 1995-től 2002-ig Kuźniak úr a TECHMEX SA-nál a kereskedői csatornák és beszállítói kapcsolatok kezelésének fejlesztéséért volt felelős. 1989-1994 között tanársegédként dolgozott a Sziléziai Műszaki Egyetem Bányászati ​​és Földtani Karának szervezési és irányítási tanszékén.

 

Kuźniak úr diplomáját a Sziléziai Műszaki Egyetem Bányászati ​​és Földtani Karán szerezte. Végzettségei között szerepel a European Champion Training Toscano (Toshiba Sigma Consultancy) és a Neumann Intézet - Stock Exchange Training for Boards.Felügyelő tanács

Ulrich Kottman
A felügyelő tanács, valamint a jelölő és javadalmazási bizottság elnöke,

1983-1986 között a Computervision Produktion GmbH pénzügyi osztályán dolgozott. 1986-tól 1996-ig Münchenben a Compaq Computer EMEA HQ cégnél töltött be különböző vezetői posztokat a pénzügyi, kontroling és stratégiai tervezés vonalon, olyan földrajzi régió számára, melynek megközelítő forgalma elérte az 500 millió USD-t. Tagja a Compaq Üzletfejlesztési Csoportjának, és aktívan közreműködött különböző piacok meghódításában továbbá 15 leányvállalat létrehozásában Európában, Afrikában és a Közel-Keleten, valamint a gyors és nagymértékű üzleti expanzió irányításában. A 90-es évek elejétől tagja annak a vezetőcsoportnak, amely a közép-kelet európai tevékenység fejlesztésével foglakozik. 1996-tól 2000-ig, mint független konzulens dolgozott, főleg üzletfejlesztés és stratégiai projektek terén, különböző IT gyártók részére Közép-Kelet Európában. 2000-ben létrehozta a Process4E S.A.-t (2005-től Update CRM S.A.) és a részvénytársaságot irányította 2008 márciusáig különböző projekteken dolgozva: lengyel IT piac stratégiai projekt, projektirányítás cégek összeolvadása után NASDAQ-n jegyzett 2 IT cég részére (több mint 100 ország), tanácsadói szolgáltatás fejlesztése üzleti folyamatok irányítása terén, különös tekintettel a CRM-re, CRM programok értékesítése és bevezetése. 2008-ban megvásárolta a vezető CRM szoftvergyártó Clix Software Sp. z o.o (Kft.) részvényeinek többségét az SMB cég részére, maradva a társaság mentoraként.

A németországi Esslingenben végzett az Alkalmazott Tudományok Egyetemén mérnök és üzletvitel szakon.

Ireneusz Wojciech Dąbrowski
A felügyelő tanács elnökhelyettese
1983-1986 között a Computervision Produktion GmbH pénzügyi osztályán dolgozott. 1986-tól 1996-ig Münchenben a Compaq Computer EMEA HQ cégnél töltött be különböző vezetői posztokat a pénzügyi, kontroling és stratégiai tervezés vonalon, olyan földrajzi régió számára, melynek megközelítő forgalma elérte az 500 millió USD-t. Tagja a Compaq Üzletfejlesztési Csoportjának, és aktívan közreműködött különböző piacok meghódításában továbbá 15 leányvállalat létrehozásában Európában, Afrikában és a Közel-Keleten, valamint a gyors és nagymértékű üzleti expanzió irányításában. A 90-es évek elejétől tagja annak a vezetőcsoportnak, amely a közép-kelet európai tevékenység fejlesztésével foglakozik. 1996-tól 2000-ig, mint független konzulens dolgozott, főleg üzletfejlesztés és stratégiai projektek terén, különböző IT gyártók részére Közép-Kelet Európában. 2000-ben létrehozta a Process4E S.A.-t (2005-től Update CRM S.A.) és a részvénytársaságot irányította 2008 márciusáig különböző projekteken dolgozva: lengyel IT piac stratégiai projekt, projektirányítás cégek összeolvadása után NASDAQ-n jegyzett 2 IT cég részére (több mint 100 ország), tanácsadói szolgáltatás fejlesztése üzleti folyamatok irányítása terén, különös tekintettel a CRM-re, CRM programok értékesítése és bevezetése. 2008-ban megvásárolta a vezető CRM szoftvergyártó Clix Software Sp. z o.o (Kft.) részvényeinek többségét az SMB cég részére, maradva a társaság mentoraként. A németországi Esslingenben végzett az Alkalmazott Tudományok Egyetemén mérnök és üzletvitel szakon.
Nevres Erol Bilecik
A felügyelő tanács tagja

1986-1988 között rendszeranalitikusként dolgozott a Nixdorf Computer-nél. 1989-ben megalapította az Index A.S. társaságot Törökországban, amelynek a mai napig elnöke. Az Index A.S. által létrehozott tőkecsoportban az Index Bilgisayar A.S., Despec A.S., Datagate A.S., Neteks A.S, Neotech A.S. és a Teklos A.S. társaságok igazgatótanácsainak elnöke is. Nevres Erol Bilecik úr elnöke a Turkish Information Technology Industrialists & Businessmen Association társaságnak is.

Informatikai mérnök szakon végzett az Isztambuli Műszaki Egyetemen.

Tomasz Czechowicz
A felügyelő tanács tagja, érdekelt az MCI Management S.A.-ban

1990-1998 között társalapítója és elnöke a több mint 100 millió dollár értékű JTT Computer SA részvénytársaságnak, melyet vezető pozícióba emelt a lengyel személyi számítógépgyártók és IT forgalmazók körében. 1998 májusától az MCI alapítója és elnöke. A Varsói Értékpapír Tőzsdén való, 2001. évi megjelenést követően az MCI portfoliója 32 millió zl-ról több mint 820 millió zl-ra nőtt.

Tomasz Czechowicz számos presztízsértékű díj birtokosa, többek között:

  • 2007 Legjobb Menedzsere - a díjat az MCI Csoport stratégiájának sikeres megvalósításáért kapta, és azt bizonyítja, hogy Tomasz Czechowicz az Új Európa régió egyik legeredményesebb innovációs gazdasági menedzsere.
  • Már 2001-ben, Davosban a Közgazdasági Világfórum odaítélte Tomasz Czechowicznak a Holnap Globális Leader-e címet, a kivételes piac-érzékéért, professzionalizmusáért, víziójáért és üzleti hatékonyságáért.
  • Az európai internet 10 legbefolyásosabb embereinek egyike cím a Business Week 2000. évi rangsorában.

A Wroclawi Politechnika, a Wroclawi Közgazdaságtudományi Egyetem valamint a Varsói Kereskedelmi Főiskola MBA Execitive és az University of Minnesota végzett hallgatója.

Cezary Smorszczewski
A felügyelő tanács tagja, érdekelt az MCI Management S.A.-ban

Pályafutását a VinsonElkins ügyvédi irodánál kezdte asszisztensként, 1992-ben. 1992 decemberétől a rákövetkező év decemberéig a Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (lengyel Olaj-és Gázipari Nyrt.) vállalatnál dolgozott. 1994 januárja és 1995 szeptembere között a Capital Investments Office-ban, illetve a Bank Handlowy w Warszawie S.A. hitel-osztályán dolgozott. Szakmai pályafutása mellett tudományos munkát is folytatott: 1992 és 1997 között a Varsói Egyetem Nemzetközi Magán és Kereskedelmi Jogi Intézetében működött közre asszisztensként. 1995 októberében a Capital Markets Department igazgatóhelyettesévé választották a Pekao S.A. banknál. Később a cég vállalati- és nemzetközi banki üzletágát felügyelte az igazgatóság alelnökeként. 2004 és 2007 között a PKN Orlen S.A. nemzetközi műveleteiért volt felelős - ő valósította meg a cég legnagyobb beruházásait a Cseh Köztársaság és Litvánia területén. Alapító tagjaként 2007-ben kapcsolatba került az Alinor Bank projekttel, ahol ő vált a vállalati folyamatok, az IT valamint a vállalati banki szolgáltatások üzletág felelősévé. Miután a bank tőzsdére került, megalapította saját vállalkozását a pénzügyi szolgáltatások és M&A területen. 2014 márciusa óta az MCI Management S.A. igazgatótanácsának elnöke.

Smorszczewski úr 1991-ben szerzett diplomát a Varsói Műszaki Egyetem Egészség- és Vízügyi karán, majd 1993-ban a Varsói Egyetem Jog és Közigazgatás karán. 1998-ban megkapta az amerikai Graduate School of Business University of Chicago Master of Business Administration fokozatát. 1993-ban elvégezte a turini Európai Egyetem nemzetközi kereskedelmi jog posztgraduális képzését. 1995-ben svájci állami ösztöndíjat nyert a Swiss Institute of Comparative Law intézetbe, Lausanne-be. 1996-ban, New York-ban elvégezte a Merrill Lynch befektetési tanácsadói kurzusát, valamint hitel derivatívák és strukturált finanszírozást tréningjét.