Cégek a csoporton belül:
ABC Data SA aktuális részvény árfolyam:

ABC Data csoport


 
 

ABC Data Csoport
ABC Data S.A.
 
PL
ABC Data Csehország
CZ
ABC Data Szlovákia
SK
ABC Data Litvánia, Lettország és Észtország
LT
ABC Data Magyarország
HU
ABC Data Románia
RO
iSource S.A.  

 

Az ABC Data S.A., egy tőzsdén jegyzett, nyílt részvénytársaság, mely az anyavállalata és egyben 100%-os tulajdonosa az ABC Data Csoport minden leányvállalatának. Az ABC Data S.A. valamint leánvállalatai IT disztribútorok Lengyelországban és Kelet-Közép-Európa további 7 országában.

 

ABC Data S.A.

A vállalatot Bonn-ban alapították, ABC Data Import und Export GmbH néven. Már az elejétől fogva folytatott üzleti tevékenységet a lengyel piacon. Az ABC Data Sp. z o.o.-t 1990-ben, Lengyelországban alapították. Az ABC Data S.A.-t 2010 óta jegyzik a Varsói Értéktőzsdén. Az ABC Data évek óta piacvezetője a lengyelországi és jelentős szereplője a Közép Európai IT piacnak.

www.abcdata.com.pl

ABC Data Csehország

Az ABC Data 2005-ben kezdte meg ügyfelei kiszolgálását Csehországban, Actebis Czech Republic néven (az Actebis Holding GmbH akkoriban az ABC Data volt). Jelenleg a vállalat eladásait a prágai székhelyű, ABC Data s.r.o.-n keresztül bonyolítja.

www.abcdata.cz

ABC Data Szlovákia

A pozsonyi székhelyű ABC Data s.r.o.-t 2007. januárjában alapították. Azóta az ABC Data szlovákiai ügyfeleit közvetlenül az ABC Data támogatja, ezáltal lehetősége van a vállalat által kínált termékek közvetlen disztribúciójára.

www.abcdata.sk

ABC Data Litvánia, Lettország és Észtország

Az UAB “ABC Data Lietuva” leányvállalatot 2010-ben alapították, hogy a litvániai ügyfelek számára megkönnyítsék az ABC Data kínálta termékek vásárlását. 2011-ben a litvániai leányvállalat kiterjesztette eladási tevékenységét Lettországra és Észtországra.

www.abcdata.lt  www.abcdata.lv  www.abcdata.ee

ABC Data Magyarország

Az ABC Data Hungary Kft. leányvállalatot 2012-ben alapították. Ettől kezdve vált elérhetővé a magyar ügyfelek számára is az ABC Data Group kínálta termékek széles választéka, valamint a helyi ABC Data munkatársak támogatása.

www.abcdata.hu

ABC Data Románia

Az ABC Data Group 2010-ben kezdte meg működését a romániai piacon leányvállalatán, a SCOP Computers S.A-n keresztül. 2013-ban az ABC Data S.A. eladta ottani részvényeit és a bukaresti székhelyű ABC DATA DISTRIBUTIE S.R.L.-n keresztül folytatta a kereskedést.

www.abcdata.com.ro

ISource S.A.

Az iSource S.A. 2008 óta foglalkozik Apple termékek és kompatibilis kiegészítők disztribúciójával. 2013 decemberében a cég aláírt egy befektetési szerződést, melynek értelmében az ABC Data S.A. száz százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben, s mellyel az iSource S.A. beolvadt az ABC Data csoportba.

iSource S.A.