Cégek a csoporton belül:
ABC Data SA aktuális részvény árfolyam:

Cég története


Az ABC Data több mint 20 éve sikeresen működik a piacon, és ez idő alatt az IT kereskedelem piacán vezető pozíciót harcolt ki magának a közép-kelet európai régióban. A cég következetesen dolgozik a saját fejlődési stratégiáján. Működését Lengyelországban 1990-ben kezdte meg, és ettől az időtől kezdve a régió nyolc piacán is megerősítette a pozíciója. 2010-től a varsói Értékpapír Tőzsde fő piaca is jegyzi az ABC Data céget.

Fontosabb dátumok és események

2012

A magyar piacon történő megjelenés a közép-kelet európai régióban való piaci pozíció megerősítésének következő szakasza.

2011

Az ABC Data S.A. következetesen dolgozik a földrajzi expanziós stratégiáján, és megkezdi az értékesítést a lett- és észtországi piacokon.

Bemutatkozik az ABC Data első saját márkája, a Colorovo. Az értékesítési palettára több mint 200 termék kerül fel a Colorovo exploatációs anyagainak kínálatából.

2010

Az ABC Data S.A. debütál a Varsói Értékpapír Tőzsdén.

Az ABC Data megkezdi működését Litvániában és Romániában.

Az ABC Data Sp. z o.o. (Kft.) teljes vagyonának a holding társaságra történő átruházása eredményeként új társaság jön létre ABC Data S.A. (Rt.) néven.

Az ABC Data mint első lengyel IT cég megkapja az AEOF tanúsítványt, amely egyszerűsített eljárásban teszi lehetővé az áruszállítást az Európai Unió területén.

2009

Az ABC Data Holding S.A. benyújtja a jegyzési felhívást a Pénzügyi Felügyeleti Bizottsághoz, ezzel megteszi az első lépéseket a tőzsdei debütálás felé.

Az ABC Data mint első lengyel IT forgalmazó a világ legnagyobb IT forgalmazóit tömörítő, tekintélyes Global Technology Distribution Council tanács tagjává válik.

2007

Pozsonyban bejegyzésre kerül az ABC Data s.r.o. társaság, amely informatikai termékek terjesztésével foglakozik Szlovákia területén viszonteladók részére.

Megalakul az ABC Data Holding S.A., amely átveszi az ABC Data Sp. z o.o. üzletrészeinek 100 %-át. Az MCI Investment Fund S.A. alap 80% üzletrészhez jut az ABC Data Holdingban.

2006

A Társaság megkapja a Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A. (a Lengyel Vizsgálati és Tanúsító Központ Rt.) által kiállított PN-EN ISO 9001-2001 Minőségirányítási Rendszert tanúsító bizonyítványt, amely számítástechnikai eszközök és programok illetve más elektronikus berendezések értékesítésére és képzési szolgáltatásra vonatkozik. A tanúsítvány vonatkozik továbbá számítástechnikai rendszerek tervezésére, gyártására és értékesítésére is.

2005

A Társaság megkezdi a csehországi működését (kezdetben, mint Actebis Czechy, jelenleg pedig mint ABC Data Czechy). Az értékesítést közvetlenül a cég prágai irodája végzi, illetve az 'a-shop' internetes tranzakciós rendszer.

2000

Az ABC Data üzletrészeinek 100%-át átveszi az egyik vezető európai számítástechnikai eszköz- és programforgalmazó, az Actebis Holding GmbH.

1990

Az ABC Data Sp. z o.o. megkezdi működését Lengyelországban.

1985

Bonnban létrejön az ABC Data Import und Export GmbH.