Cégek a csoporton belül:
ABC Data SA aktuális részvény árfolyam:

Csak az ABC Datára van szüksége


Az ABC Data a világ vezető informatikai és szórakoztató elektronikai disztribútorainak egyike. A vállalat gyors, kényelmes, „mindent-egy-helyen” vásárlási élményt kínál üzleti partnerei számára, mellyel nem csak pénzt, de jelentős időt is meg tudnak takarítani, hiszen több száz gyártó ajánlatai érhetőek el azonnal. Az ABC Data portfóliója a piac egyik legszélesebb termékkínálatát nyújtja, mely folyamatosan és szisztematikusan új kategóriákkal valamint megoldásokkal bővül. A vállalat direkt ajánlatai mellet channel programokkal, logisztikai- és marketing támogatással is áll partnerei rendelkezésére. Ez együttesen teszi az ABC Datát az egyetlen partnerévé, akire igazán szüksége lesz!

Egy mindent átfogó ajánlat

A piac legnagyobb termékválasztékával az ABC Data rendelkezik: közel 430 neves gyártó több, mint 100 ezer terméke érhető el azonnal, raktárról! A varsói központú ABC Data nyolc közép-kelet-európai országban van jelen helyi irodával – a magyar leányvállalat elérhetőségei itt találhatóak. Az egyre növekvő partner igények kielégítésének érdekéven a cég a „one-stop-shop” elv alapján működik folyamatosan bővülő portfólióval, melyet saját fejlesztésű InterLink e-kereskedelmi rendszerén keresztül kínál partnerei számára. Az InterLink platformon a cég különböző termékeket és megoldásokat kínál a legkülönfélébb ágazatokból: IT, szórakoztató elektronika, kis- és nagy háztartási gépek, audió / videó eszközök, írószerek, játékok, szerszámok valamint kerti szerszámok. A kínálat hamarosan további termékkategóriákkal bővül, úgy mint: otthon, sportfelszerelések és autóipari termékek. A szakértelem és know-how szisztematikus fejlesztése a Value+ és Mobil, illetve Telco szektorokban szintén fontos részét képzik az ABC Data aktivitásainak.

 

Partner programok

A termékkategória nagyságától független az ABC Data mindent megtesz annak érdekében, hogy beszerzései és költségei egyaránt optimalizáltak legyenek és a legjobb ár-érték arány elvét kövessék. A vállalat mérete és stabilitása lehetővé teszi személyre szabott partner programok, kölcsönös értékesítési csatornák kialakítását, melyek a bennük foglalt termékek és szolgáltatások mértékével megegyezően teszik egyre kedvezőbb árpontok kialakítását lehetővé. Az új partnerek számára a vállalat egy pilot projektet indított útnak, mely versenyképes árakat, hitelkeretet és különleges ajánlatokat kínál az újonnan belépőknek. A partnerek segítségére egy külön Account Manager csapat áll rendelkezésre, akik már a kezdetektől segítenek új partnereinknek eligazodni az ABC Data ajánlatában, az InterLink platformon. Illetve akik a legkedvezőbb kereskedelmi feltételeket kínálják.

     

E-kereskedelmi eszközök

A partneri megrendelések több mint 85%-a az InterLink platformon keresztül, online kerül feldolgozásra. A rendszer jól átlátható módon jeleníti meg az árakat és készletinformációkat valamint lehetőséget ad a termékek közvetlen megrendelésére is. A lassan 17 éve működő platform fejlesztése folyamatos, funkciói mind újabb és újabb lehetőségekkel bővülnek – melyek révén ma a szektor egyik leghasználhatóbb felületeként ismert. Azon országokban, ahol az ABC Data helyi kirendeltségekkel rendelkezik, a felület az ország nyelvén is elérhető, valamint rendelkezik mindazzal a többlet funkcionalitással, amit az ország helyi kereskedelmi szabályozásai megkívánnak. A platform az egyszerű megrendelésen túl alkalmas akár saját e-kereskedelmi rendszer (BiznesLink), vagy online shop kialakítására is (PC Link hálózaton belül).

 

Hatékony logisztika

Az ABC Data eszköztárának egy meghatározó eleme a logisztika: a vállalat kivételesen rövid határidőkkel képes partneri megrendeléseinek eleget tenni. Budapestre a DPD, az ABC Data logisztikai partnere naponta szállít árut az ABC Data két lengyel raktárából. Az adott nap 16 óráig leadott rendelések a jól működő logisztikai láncnak köszönhetően már másnap délelőtt kiszállításra kerülnek Budapesten és vonzáskörzetében, míg vidéki kiszállítás esetén ehhez +1 nap adódik hozzá. A know-how és a technológiai lehetőségek révén a vállalat egyedi megoldásokat is kínál partnerei számára, mint az egyedi címkézés, csomagok egyesítése, direkt szállítás, termékek / csomagolás testre szabása, egyéb kiegészítő szolgáltatások online boltoknak és termékek raktározása. 

     

A pénzügyi termékek

A partnerek üzleti igényeihez igazodó, specializált pénzügyi szolgáltatások is rendelkezésre állnak az ABC Datánál. A lengyel piacon működő partnerek pénzügyi támogatására egészen pontosan 1,5 milliárd lengyel zlotyit (mintegy 110 milliárd forint) különített el a vállalat. A lengyel példának megfelelő helyi megoldás elérhető a régió többi országában működő leányvállalatoknál is. Az általános pénzügyi eszközök mellett kiemelt pénzügyi intézetekhez kapcsolatokkal valamint kondíciós tárgyalások során szakértelmével tudja az ABC Data tovább segíteni partnereit.

 

Szakmai képzés és műszaki tanácsadás

Partnereit eszközökkel és szoftverekkel kapcsolatos tanácsadással is támogatja az ABC Data. Képzett szakmai stábjának köszönhetően a disztribútor továbbá fejlett szerver megoldások, lemez tömbök vagy adatarchiválásra optimalizált rendszerek konfigurálásában és felügyeletében egyaránt parterei segítségére tud lenni. A vállalat ezen felül célzott műszaki képzést is végez online, vagy helyben az ügyfél által meghatározott különleges kérdéseket / igényeket kielégítendő. Hogy azon viszonteladók igényeinek is megfeleljen, akik nyomtatási eszközök bérbeadásával vagy lízingjével foglalkoznak, az ABC Data külön szakmai képzéseket nyújt, hogy valóban megfelelő, mindenki számára egyaránt nyereséges üzletek szülessenek.