Cégek a csoporton belül:
ABC Data SA aktuális részvény árfolyam:

Fejlesztési stratégia


Az ABC Data S.A. létrejötte óta következetesen tartja magát elfogadott fejlesztési stratégiájához. A felhalmozott tapasztalatok tették lehetővé a társaság számára a cégirányítás kidolgozott és biztos módját, amelynek köszönhetően a cég immár 20 éve dinamikusan növeli piaci részesedését. Az ABC Data Csoport stratégiájának eredményességét igazolják a társaság elért eredményei, ugyanis piaci részesedése gyorsabban növekszik, mint maga a piac, amelyen dolgozik.
Az ABC Data stratégiája stabil növekedést és földrajzi expanziót vetít elő, amely a belső szervezeti potenciálra támaszkodik, erős oldalát pedig az éveken át folytatott know-how tevékenység biztosítja.
Az ABC Data Csoport stratégiájának eredményessége öt pillérre támaszkodik, melyek a következők:
1. A földrajzi expanzió kipróbált üzleti modellje

A földrajzi expanzió modelljét az ABC Data dolgozta ki, mely nem igényel komoly tőkebefektetést, nem jelent nagy üzleti kockázatot; kis helyi irodák fejlesztésére támaszkodik. A társaság az országok többségében közvetlenül van jelen és helyi partnereinek kereskedelmi támogatást ajánl.

Az ABC Data jelenleg közvetlenül jelen van Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Litvániában, Lettországban, Észtországban, Németországban és Romániában. A jövőben közvetlen jelenlétünket új piacok irányába kívánjuk kiterjeszteni Európa déli és nyugati részein – így kívánjuk tőkecsoportunk export értékesítését intenzív módon növelni. Három ABC Data logisztikai központnak köszönhetően elérjük Európa középső és keleti piacait, így mintegy 120 milliós népességű piacon tudunk jelen lenni.

2. Interlink - elektronikus kereskedelmi platform a B2B2C számára Közép-Kelet Európában

Az Interlink 15 éve dolgozik az elektronikus kereskedelmi platform fejlesztésén, amely a piacok nagyobb részén a helyi nyelveken is elérhető úgy, hogy alkalmazkodik az egyes országok üzleti elvárásaihoz és szokásaihoz. Jelenleg ebben a rendszerben generálódik a forgalmazás 95%-a. Az ABC Data Csoport számára az Interlink a versenyfölény építésének egyik eleme, ugyanúgy működik azokon a piacokon, ahol erős játékosok vagyunk és ott is, ahol éppen megkezdjük tevékenységünket.

Az Interlink nem csak egy egyszerű internetes bolt; sok partnerünk számára ez a startvonal, ahonnan indulva megkezdhetik mindennapi munkájukat. Az Interlink segít az ártárgyalásokon, megkönnyíti termékleírásaink elérését, lehetővé teszi a termékek összehasonlíthatóságát, prezentálja az árufélék reális elérését, és egyszerűsíti a kereskedelmi elszámolások menetét. Minden IT folyamat automatizált, a forgalmazás ún. kredit vonalakon zajlik, követve a tranzakciós előzményeket. Az Interlink olyan bázis, amely segíti partnereinket a saját kereskedelmi hálózatuk kiépítésében, eljut a végfelhasználókhoz a BiznesLink megoldásával és hozzáférhető az internetes üzletek számára is a PC Link hálózat közreműködésével. A nagyobb partnereknek ajánljuk az internetes üzlethálózatuk közvetlen integrációja lehetőségét, így az ABC Data informatikai rendszerével működhetnek együtt.

Évek óta jóformán hónapról hónapra jelennek meg az Interlink-funkciók újításai, könnyebb kezelhetőségének megoldásai. Sok esetben éppen az Interlink rendszer tette lehetővé a piacon a szállítóinknak és vevőinknek szóló új megoldásokat, amelyek képesek voltak megkönnyíteni hétköznapi üzletvitelüket.

3. Hatásos logisztika és kiegészítő szolgáltatások értékesítése

A hatásos logisztika és a logisztikához kötődő kiegészítő szolgáltatások az ABC Data stratégiájának fontos elemei, ugyanakkor napi működésünk egyik fontos aspektusát jelentik. Folyamatosan fejlesztjük és tökéletesítjük rendszereinket, így tudunk rugalmasan reagálni a piac kihívásaira, szükségleteire. Beszállítóinknak és vevőinknek egyaránt ajánljuk logisztikai szolgáltatásaink lehetőségeit, amelyek kiterjednek a termékek lokalizációjára, jelölésére, a csomagok kiegészítésére, a közvetlen kiszállításra az ABC Data raktár elkerülésével, az áru végfelhasználójához történő kiszállításra – úgy, hogy közvetlenül kapja meg az ügyfél a számlákat –, a raktárgazdálkodás távirányítására, a lokalizált szoftverekre és sok-sok egyébre. Az ABC Data gyakorta készít ügyfelei számára saját megoldásokat, akik pedig saját kulcskompetenciájukra összpontosítanak, mint pl. az értékesítésre, az internetes piacon is felismerhető saját márkára, illetve meghagyják az ABC Data számára logisztikájuk és számvitelük megszervezését. Ilyen esetekben használjuk fel a rendelkezésünkre álló know-how tudást és találunk szerzői megoldásokat ügyfelünk számára.

4. Colorovo - magas árrésű, saját márka fejlesztése

Az ABC Data 2010 óta Colorovo néven saját márkát fejleszt. A logónkkal ellátott termékek minden olyan piacon forgalmazásra kerülnek, ahol jelen van az ABC Data Csoport. Intenzíven fejlesztjük a Colorovo termékek portfólióját, ezek jelenleg a tabletekre, a mobil kiegészítőkre, a fogyó anyagokra, irodai berendezésekre és számítógép perifériákra terjednek ki. Termékajánlatainkban majdnem havonta jelennek meg újdonságok. A saját márkás termékek eladása az egyik leginkább dinamikusan fejlődő szegmense az egész ABC Data értékesítésnek. A Colorovo termékek ellenőrzése a tervezéskor kezdődik és a végfelhasználóhoz való kiszállításig tart, és folyamatosan igyekszünk a legmagasabb szintű standardokat biztosítani, ugyanakkor magas árrés tartalommal tudunk vevőinknek kedvező ajánlatot nyújtani úgy, hogy közben versenyképes kiskereskedelmi árat is ajánlunk termékeink felhasználóinak.

5. Termékeink és szolgáltatásaink ajánlatának felépítése és optimalizálása

Az ABC Data termékajánlatában több, mint 50 000 termék szerepel. A hozzáférhető márkák és termékvonalak katalógusát folyamatosan bővítjük, vezérlő elvünk a versenyképesség és a teljesség. Ez azt jelenti, hogy olyan területeken bővítjük ajánlatainkat, amelyeken az elérhető árrés lehetővé teszi partnereinknek a versenyképes fogyasztói áron történő értékesítést. Az elmúlt években különösen nagy hangsúllyal bővítettük a mobil berendezések és a rádió-televízió, továbbá az elektromos háztartási készülékek ajánlatait, valamint a számítógépes játékosoknak címzett speciális ajánlati listánkat. Ügyfeleinknek igyekszünk ajánlani mindazon termékeket, amelyek szükségesek egy számítógép konfiguráció összeállításához.