Cégek a csoporton belül:
ABC Data SA aktuális részvény árfolyam:

Kik vagyunk?


Az ABC Data egy modern, a hagyományos üzleti kereteket túllépő és fejlett megrendelési és logisztikai megoldásokat alkalmazó forgalmazó. Jelenleg a megrendelések több mint 90 százaléka az online InterLink rendszeren keresztül történik, amely egy saját fejlesztésű, és a piac által elismert internetes értékesítő és ügyfélkiszolgáló platform. A Varsóban, Sosnowiecben, Bukarestben és Budapesten található raktárak lehetőséget adnak arra, hogy a cég az egész közép-kelet európai régióba 24 órán belül szállítson.
Az ABC Data dinamikusan fejlődik - jelen pillanatban Beszállítóinak és Partnereinek sokkal többet kínál, mint egy szokványos forgalmazást. Az egyes termékekre építve komplex IT megoldásokat hozunk létre kínálatunkból. Az ABC Data versenyképességét növelő hozzáadott érték, a logisztikai szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenység folyamatos bővítése, valamint a Partnereknek komplex marketing stratégiák kialakítása és megvalósítása terén nyújtott támogatás.
Az ABC Data Csoport piaci pozícióját számos díj és elismerés támasztja alá. Négyszer egymás után kapta meg a presztízs értékű, „Az Év Forgalmazója Közép-Kelet Európában” címet, melynek odaítéléséről a világ legnagyobb IT szakmabeli gyártói döntenek.
Az ABC Data, mint első lengyel IT forgalmazó belépett a világ legnagyobb IT forgalmazóit tömörítő Global Technology Distribution Council szervezetbe.
2010. június 17-től az ABC Data céget jegyzi a Varsói Értékpapír Tőzsde.

Forgalmazás

Az ABC Data Csoport egy perspektívákban bővelkedő piacon működik olyan országokban, ahol az IT beruházások még mindig a gazdasági növekedés egyik legfontosabb tényezői. Ugyanakkor olyan országokba exportál, amelyekben a kiadások a legfejlettebb IT megoldások vonatkozásában a legmagasabbak vagy a legmagasabbak lesznek.

Jelenleg Lengyelországban az IT kereskedelem keretében zajló értékesítés kb. 70 %-át a legnagyobb játékosok realizálják, köztük az ABC Data is. A piac aktuális helyzetében a modern IT forgalmazónak túl kell lépnie a hagyományos üzleti kereteken, széleskörű támogatást nyújtva Beszállítóinak és Partnereinek a logisztika, értékesítési promóciók, illetve a komplex informatikai rendszerek bevezetése terén. A hozzáadott érték az ABC Data kínálatában jelenleg a versenyképesség legfontosabb eleme, amely dönt a piaci részesedés dinamikus növekedéséről.

Az IT termékek forgalmazójának szerepe dinamikusan változik, ahogyan az egész értékesítési csatorna felépítése is. Jelenleg a domináns irányvonal az üzlet függőleges integrációja - egyik oldalról a forgalmazó gyártói szerepkörben fellépve, saját márkanév alatt bocsátja piacra a termékeket, a másik oldalról bővíti az értékesítési csatornákat, és egyre láthatóbbá válik a Partnerekkel való együttműködés, akik további szolgáltatásokkal bízhatják meg a forgalmazót.

A lengyel IT piac nagyon igényes, és a hazai cégek, amelyek sikeresek voltak ezen a piacon, képesek regionális vezető pozíciót kivívni maguknak. Példa erre az ABC Data, amely valamennyi piacon, amelyen jelen van, bevált és hatékony forgalmazói modellt alkalmaz. A cég közvetítői szerepet tölt be a gyártó és a viszonteladó (reseller) között, akinek a feladata a termék eljuttatása a végfelhasználóhoz. Az IT kereskedelemben a siker nagy rugalmasságot igényel, a kínálat alakítása, a termékskála alakítása és az értékesítési csatornák bővítése vonatkozásában.

Az olyan forgalmazók, mint az ABC Data folyamatosan és láthatóan növekvő bevételt és piaci részesedést könyvelnek el, és maga a piac pedig a legnagyobb játékosok körül tömörül. A Társaság tisztában van azzal a ténnyel, hogy a helyzet az IT szektorban dinamikusan változik, és saját maga igyekszik az ágazatban új trendeket beindítani, mindig a legmagasabb piaci normákat teljesítve.

ABC Data Polska

Az ABC Data Tőkecsoport domináns cége az ABC Data S.A. a legnagyobb lengyel IT eszköz, program és háztartási elektronika forgalmazó. A több mint 20 éves piaci jelenlét, a piac sajátosságainak tökéletes ismerete tették a céget sikeressé Lengyelországban és más közép-kelet európai országokban, miközben folyamatosan építette a régióban vezető pozícióját. 2009-2012 közötti időszakban az ABC Data S.A. minden évben elnyerte az EMEA Channel Academy által kiírt, „A CEE régió legjobb IT forgalmazója” címet.

Az ABC Data rendelkezik a leggazdagabb portfolióval, amely 300 neves beszállító több mint 56 ezer termékét vonultatja fel. Az internetes értékesítés szisztematikus fejlesztésének és a hosszú éveken át tartó befektetéseknek köszönhetően a cég vezető pozíciót foglal el az online kereskedelemben. Az ABC Data sikerrel dolgozik a „saját márka fejlesztése” projekten. A Colorovo termékek kaphatók jelenleg a Csoport teljes értékesítési hálózatában, minden országban, ahol a Társaság közvetlen tevékenységet folytat.